Η Ιστορία του σχολείου μας...

Τον Ιούλιο του 1871 ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη από ξενιτεμένους Δυτικομακεδόνες η «Μακεδονική Φιλεκπαιδευτική Αδελφότης Κωνσταντινουπόλεως» με σκοπό να ενισχυθεί η εκπαίδευση στην Δυτική Μακεδονία. Καρπός αυτής της Αδελφότητας υπήρξε η ίδρυση και η συντήρηση για πολλά χρόνια του Ιστορικού Γυμνασίου-Οικοτροφείου στο Τσοτύλι.

Στις 15 Οκτωβρίου 1871 άρχισε στο Τσοτύλι η λειτουργία της αλληλοδιδακτικής και Ελληνικής Σχολής. Η σχολή αποτέλεσε τον πυρήνα των Εκπαιδευτηρίων Τσοτυλίου. Για την ίδρυση της Σχολής και την ανοικοδόμηση διδακτηρίου έπρεπε να εξασφαλισθεί η άδεια του Σουλτάνου. Η διευθύνουσα επιτροπή της Αδελφότητας δια του Πατριαρχείου ενήργησε και επέτυχε την έκδοση άδειας. Ο πατριάρχης Άνθιμος ο ΣΤ ζήτησε από τον Σουλτάνο Αβδούλ Αζίζ τη χορήγηση της άδειας και εξεδόθη σουλτανικό φιρμάνι με το οποίο επετρέπετο η ίδρυση της Σχολής (Τσοτύλειος Σχολή) και η ανέγερση του διδακτηρίου.

Για να διαβάσετε αναλυτικότερα για την ιστορία του σχολείου μας, κάντε κλικ  εδώ

Ωράριο Λειτουργίας

1η ώρα: 08:15-09:00
2η ώρα: 09:05-09:50
3η ώρα: 10:00-10:45
4η ώρα: 10:55-11:40
5η ώρα: 11:50-12:35
6η ώρα: 12:45-13:30
7η ώρα: 13:35-14:15
8η ώρα: 14:15-15:00

Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων του σχολείου

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους στο σχολείο λειτουργούν προγράμματα αγωγής υγείας, αγωγής σταδιοδρομίας καθώς και προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, τα οποία ανανεώνονται κάθε χρόνο ως προς την ειδικότερη θεματική τους και αποσκοπούν, το καθένα στον τομέα του, να προσφέρουν στους μαθητές γνώσεις πέρα από το σχολικό πρόγραμμα και τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις ικανότητές και δεξιότητες τους σε διάφορους τομείς.

Η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, η διεπιστημονική θεώρηση, η βιωματική προσέγγιση, η ενθάρρυνση της μαθητικής πρωτοβουλίας, το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και η ανάπτυξη δημοκρατικού διαλόγου αποτελούν βασικές αρχές που εφαρμόζονται στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.

Περισσότερα για τα προγράμματα του σχολικού έτους 2011-2012 θα βρείτε στις αντίστοιχες ενότητες.

Κτιριακές Υποδομές

Το νεοκλασικό κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα σχολεία μας είναι προσφάτως ανακαινισμένο, συνολικής επιφάνειας 1914 τ.μ., στο ψηλότερο σημείο της πόλης, δίπλα στο δάσος, σε περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και δίπλα στο διατηρητέο κτιριο του Ιστορικού Γυμνασίου Τσοτυλίου.

Το συνολικό εμβαδόν του οικοπέδου, μέσα στο οποίο κτίστηκε το Σχολείο ανέρχεται σε 21.500 τ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ

Αναζήτηση

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας ένας επισκέπτης και κανένα μέλος