Μαθητικό συνέδριο με συμμετοχή 25 ιστορικών σχολείων «Τα Ιστορικά Εκπαιδευτήρια ως φορείς του Οικουμενικού Ελληνισμού»

Στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2011, μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου του σχολείου μας έλαβαν μέρος στο 6ο Διασχολικό Συνέδριο Νέων που διοργανώθηκε στην Αθήνα από τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη σε συνεργασία με τη Μεγάλη του Γένους Σχολή και την Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου. Το συνέδριο διεξήχθη στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής και είχε θέμα: «Τα οικουμενικά εκπαιδευτήρια ως φορείς του οικουμενικού ελληνισμού» όπου και συμμετείχαν με εισηγήσεις, πάνω από είκοσι σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Το συνέδριο, τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Στο συνέδριο συμμετείχαν 25 ιστορικά σχολεία της Ελλάδας με εισηγήσεις των μαθητικών αντιπροσωπειών τους, ανάμεσα στα οποία η Αθωνιάδα Σχολή, το Παγκύπριο Εκπαιδευτήριο, το Γυμνάσιο Ζαγοράς (σχολείο Ρ. Φερραίου), το Γυμνάσιο Δημητσάνας, όπου λειτουργούσε κρυφό σχολείο, η Ζωσιμαία Σχολή των Ιωαννίνων, το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Σαπών Ροδόπης, η Ράλλειος και η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης κ.λπ. Οι εισηγήσεις τελούσαν υπό την εποπτεία πανεπιστημιακών δασκάλων τμημάτων Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Στο συνέδριο παρέστησαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Εκκλησίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας. Ειδικότερα, την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτισαν ο Θεοφιλέστατος Αβύδου κ.κ. Κύριλλος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Θεοφιλέστατος Μαραθώνος κ. κ. Μελίτων, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, ο σεβασμιότατος κ. κ. Δαμιανός, Αρχιεπίσκοπος Σινά, η Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κυρία Φώφη Γεννηματά, ο πρώην Υπουργός Παιδείας, Βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο κ. Γρηγόριος Ψαλλίδας, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου.

 

Διαβάστε περισσότερα: Μαθητικό συνέδριο με συμμετοχή 25 ιστορικών σχολείων «Τα Ιστορικά Εκπαιδευτήρια ως φορείς του...

Αναζήτηση

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2 επισκέπτες και κανένα μέλος